Evenimente

  •  14 -19 mai 2012

In perioada 14 -19 mai 2012, în baza acordurilor bilaterale din cadrul Programului Erasmus Lifelong Learning Programme (Programul de învăţare pe tot parcursul vieţii)- coordonat din partea Facultăţii de Mecanică de către doamna conf. dr. ing. Alina DUŢĂ-, domnul prof. dr. ing. Halil AYKUL, decanul Facultăţii de Inginerie a Universităţii Hitit din Çorum-Turcia, a vizitat Facultatea de Mecanică din Craiova şi a participat la diferite activităţi în care sunt implicate cadre didactice şi studenţi din facultatea noastră.

Având în vedere faptul că studenţii Facultăţii de Inginerie din Çorum sunt foarte interesaţi de aplicaţiile practice şi de implicarea în realizarea de proiecte şi materiale didactice, participând la diferite competiţii, domnul prof. Halil Aykul a fost foarte interesat de modul în care se desfăşoară activitatea în cadrul lucrărilor practice de laborator şi a cercurilor ştiinţifice, acestea contribuind la desăvârşirea profesională a viitorilor specialişti.

Domnul profesor a apreciat în mod deosebit atât realizările practice ale studenţilor membri ai cercului ştiinţific studenţesc AIMM – „Istoria maşinior şi a mecanismelor”, cât şi participarea acestora cu lucrări ştiinţifice la congrese şi simpozioane internaţionale prestigioase, precum Congresul IFToMM pentru promovarea Ştiinţei maşinilor şi mecanismelor din 2011, desfăşurat în Guanahuato (Mexic) şi Simpozionul internaţional de istoria maşinilor şi a mecanismelor HMM 2012 (Amsterdam).

Acest schimb de experienţă extinde şi consolidează relaţiile dintre facultăţile noastre, conduce la îmbunatăţirea procesului didactic şi la realizarea de proiecte de colaborare în care vor fi implicaţi în primul rând studenţii.

De la stânga la dreapta: Prof. dr. ing. Simona-Mariana CREŢU (Univ. din Craiova), Prof. dr. ing. Halil AYKUL (Univ. Hitit, Çorum-Turcia), As. drd. ing. Emre OZYILMAZ (Univ. Hitit, Çorum-Turcia).

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s